Chip & Chic” συμβουλές Aνοιξιάτικης και Πασχαλινής διακόσμησης

Η αγάπη για την ανακαίνιση και τη διακόσμηση, μεταφράζεται σε επιθυμία να ζούμε και να δουλεύουμε σε χώρους καλαίσθητους και λειτουργικούς. Ιδιαίτερα τώρα που μπήκαμε στην άνοιξη και το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών, η διακοσμητική μας διάθεση επικεντρώνεται σε αλλαγές που ανανεώνουν και δίνουν χρώμα στον χώρο μας, αρκεί όμως να μην το παρακάνουμε!

Ελαιοχρωματισμός του σπιτιού: η αλλαγή του χρώματος στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της οικίας μας ή ακόμη και σε μεμονωμένα σημεία, δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας. Παράλληλα, βάφοντας τους χώρους μας την άνοιξη μας δίνεται η ευκαιρία να καλύψουμε ή να διορθώσουμε τις φθορές που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια του χειμώνα. Μια εναλλακτική λύση εκτός του βαψίματος είναι και η τοποθέτηση ταπετσαρίας.

Αλλαγές στο μπαλκόνι/βεράντα/κήπο: όταν ο καιρός ζεσταίνει, η παρέα με φίλους στον έξω χώρο της κατοικίας μας μέχρι αργά το βράδυ είναι ότι καλύτερο! Μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε έναν συνδυασμό χρωμάτων και σύμφωνα μ΄αυτόν να αγοράσουμε μαξιλαράκια, τραπεζομάντιλα και όμορφα ριχτάρια για τις πιο δροσερές νύχτες. Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε κεράκια ή φαναράκια κατά το μήκος της βεράντας  ή ακόμη και να βάλουμε γλάστρες και βάζα με όμορφα λουλούδια. Αλλάζοντας τα διακοσμητικά στο εξωτερικό μας χώρο μπορούμε να τον μεταμορφώσουμε εντελώς!

Καλύμματα των επίπλων και κουρτίνες: η αλλαγή στα υφάσματα του χώρου όπως τα καλύμματα και τα υφάσματα των καρεκλών, των πολυθρόνων, των καναπέδων και των μαξιλαριών, προσδίδει μια εντελώς διαφορετική εικόνα και ατμόσφαιρα στο σπίτι μας. Έτσι δεν χρειάζεται να αντικαταστήσουμε τα συγκεκριμένα έπιπλα για να πετύχουμε την ανανέωση που επιθυμούμε. Μπορούμε επίσης να τους βάλουμε και καλύμματα που «ντύνουν» ολόκληρο το σώμα τους και καλό θα ήταν βέβαια να  επιλέξουμε υφάσματα ανθεκτικά σε λεκέδες νερό. Από την άλλη οι κουρτίνες είναι το «ρούχο» του σπιτιού, οπότε η επιλογή της κατάλληλης κουρτίνας, παρότι συχνά δεν δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και στα σχέδια μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει κάθε δωμάτιό μας.

Οργάνωση χώρου -«Less is more»: η αταξία σε ένα σπίτι μπορεί να αλλοιώσει τελείως την εσωτερική του όψη. Αν όμως βάλουμε τα πράγματα σε τάξη,  η ψυχολογία μας σίγουρα θα αλλάξει. Μπορούμε λοιπόν να τοποθετήσουμε τα σκορπισμένα αντικείμενα σε κουτιά, συρτάρια, καλάθια και ντουλάπες. Με τον τρόπο αυτό ο χώρος μας θα «ξεμπουκώσει» και θα δείχνει διαφορετικός. Γενικά δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε στις επιλογές μας ούτε να παραφορτώνουμε το χώρο με έπιπλα και πολλά διακοσμητικά. Ένα όμορφο και περιποιημένο σπίτι μπορεί να φέρει ψυχική ηρεμία και ισορροπία!

 Πίνακες: το μεγάλο comeback! Οι πίνακες πλέον εκτός από το να τοποθετούνται μεμονωμένα ή σε απόλυτη σειρά στους τοίχους είναι trendy να τους κρεμάμε σε ανομοιόμορφα ύψη, δημιουργώντας ένα “κολάζ”! Πραγματικά μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητικά οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

Πάσχα Κυρίου φτάνει: η διακόσμηση της συγκεκριμένης Γιορτής, πρέπει να γίνεται πάνω απ΄όλα με σεβασμό, σεμνά, διακριτικά, και έξυπνα.  Για να πετύχουμε την πιο όμορφη και ζεστή Πασχαλινή διακόσμηση, καλό είναι να αποφύγουμε τα πολλά χρώματα που θυμίζουν…Καρναβάλι!

Δεν χρειάζεται να “φορτώνουμε” τον χώρο με παντός είδους διακοσμητικά, όπως λαγουδάκια και κοκοράκια. Ως βασικό μοτίβο διακόσμησης μπορούμε να επιλέξουμε τα αυγά και να χρησιμοποιήσουμε λινό τραπεζομάντηλο και πετσέτες σε αποχρώσεις της άμμου που αποτελεί το καλύτερο φόντο για το Πασχαλινό τραπέζι! Υπάρχουν επίσης πολές μοντέρνες προτάσεις για να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά μας αυγά για να ξεφύγουξμε από το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα που είναι πάντα ωραίο και διαχρονικό.

Για την εαρινή αναμόρφωση του σπιτιού μας δεν χρειάζεται να γίνουν απαραίτητα ριζικές αλλαγές. Μπορούμε να επιλέξουμε μικρές, καλόγουστες  τροποποιήσεις και παρεμβάσεις για τις οποίες αφενός δεν απαιτείται να επενδύσουμε πολλά χρήματα και αφετέρου δεν θα μας δυσκολέψουν να τις πετύχουμε. Το να διακοσμούμε το σπίτι μας, είναι μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με κάτι πολύ δημιουργικό, προσθέτοντας και την προσωπική μας πινελιά!